20 Feb 2021

"Meest bergachtige project" - Hualien Residence

hoe 0

Architecten: Bjarke Ingels Group

Locatie: Hualien City, Taiwan (ROC)

Naam van het project:Hualien-residentie

Projectmanager: Andrew Lo

Projectjaar: 2018

Oppervlakte: 120000.0 m2

BIG's "meest bergachtige project tot nu toe" heeft zijn eerste huis opgeleverd buiten Hualien City aan de oostkust van Taiwan. Het gestreepte vakantie huisvestingsproject, gebouwd om te lijken op "de ruggengraat van de bergen in het westen van Taiwan", wordt ontwikkeld door de Taiwan Land Development Corporation als een dichte nieuwe wijk die "de schoonheid van de omringende natuur behoudt en verbetert" en "een actieve en sociale levensstijl buiten de stad. "

De eerste modeleenheid die voltooid is, het huis van 1000 vierkante meter, biedt een eerste blik in het leven in de Hualien-residenties met op maat gemaakte meubels ontworpen door KiBiSi en een efficiënte lay-out gevormd door de opvallende smalle vloerplaat bedekt met vegetatie die speelt in de overkoepelende 'opvouwbare heuvelstructuur' van de ontwikkeling.

“De Hualien-heuvels zijn een pragmatische utopische poging tot plattelandsverdichting, waarbij de ecologische kwaliteiten van de natuur niet worden geconsumeerd door de stedelijke ontwikkeling, maar eerder worden uitgebreid en versterkt. Waar de Spanjaarden manieren vonden om huizen en steden in de poreuze rotsen van de plaatselijke bergen in Guadix te boren, zijn de Taiwanezen nu stadsgezichten bouwen van bewoonde heuvels in Hualien, ”zei BIG-oprichter Bjarke Ingels.

 

“Op de ruggengraat van efficiënte indelingen en rationele circulatie, bieden de golvende daken van de gebouwen de buurt een grote variatie in woningtypes en gemeenschappelijke ruimtes”, voegt het bureau toe. “Binnen erven de appartementen attributen van de schuine silhouetten om een ​​bijna traditioneel lokaal gevoel van zolders en portieken in het midden van de dichte moderne ontwikkeling toe te voegen.

"De strepen lopen van oost naar west om verblinding en thermische blootstelling van de lage ochtend- en avondzon te blokkeren. De vorm en oriëntatie van de structuur zorgt voor koele en comfortabele microklimaten op voetgangersniveau. De aangelegde daken de warmtetoename verder verminderen om het comfort van de balkons en terrassen te vergroten, waardoor de energiebelasting voor koeling wordt verminderd. "

 

 

 

 

[top]

ONDERZOEK NU

We kijken er altijd naar uit van u te horen!
Neem contact met ons op en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.