31 Mar 2021

Bezoekerscentrum Botanische Tuin VanDusen

hoe 0

Wanneer bezoek aan het VanDusen Botanische Tuin begon af te nemen in de vroege jaren 2000, de Vancouver Botanical Gardens Association en de Vancouver Parks Board gingen op zoek naar een manier om de belangstelling voor VanDusen als bestemming nieuw leven in te blazen. Ze realiseerden zich dat er een nieuwe faciliteit nodig was - een die lokaal bezoekers kon trekken en tegelijkertijd de tuin internationaal beter kon profileren.

Bezoekerscentrum Botanische Tuin VanDusen

Ons ontwerp plaatst het nieuwe bezoekerscentrum bij de ingang van de tuin en biedt een glimp van de prachtige ruimtes binnenin en transformeert het in een toegangspoort die bezoekers en voorbijgangers inspireert om het terrein daarachter te verkennen. Geleid door het mandaat en de geest van behoud van de tuin, brengt ons ontwerp een subtiele balans tussen architectuur en , natuurlijke en menselijke systemen op zinvolle manieren integreren om de biodiversiteit en het ecologische evenwicht binnen de site te ondersteunen. Zowel LEED Platinum als Living Building Challenge Petal gecertificeerd, het is anders organisch dak vorm en uitgebreid groen gebouw strategieën lanceren het bezoekerscentrum als meer dan een herkenningspunt in de stad Vancouver, maar als een internationaal icoon van duurzaamheid.

Bezoekerscentrum Botanische Tuin VanDusen

Geïnspireerd door de organische vormen en natuurlijke systemen van een inheemse orchidee, is het project georganiseerd in golvend groen dak 'bloemblaadjes' die boven geramde aarden wanden zweven. Dit concept ging verder dan de vorm en hielp ons bij het beantwoorden van veel van de uitdagingen die zich voordeden. Tijdens het ontwerpproces vroegen we ons vaak af: “Hoe zou een bloem (orchidee) het doen?”. Een bloem wortelt op zijn eigen plek door al zijn eigen energie en water te oogsten, door zich aan te passen aan het klimaat en de locatie, door vrij van vervuiling te werken en door gezondheid en welzijn te bevorderen.

Bezoekerscentrum Botanische Tuin VanDusen

Het bezoekerscentrum gebruikt on-site, hernieuwbare bronnen - geothermische boorgaten, fotovoltaïsche zonne-energie, warmwaterbuizen op zonne-energie - om op jaarbasis netto-nul-energie te bereiken. Regenwater wordt gefilterd en gebruikt voor de behoefte aan grijs water van het gebouw; 100% van het zwarte water wordt behandeld door een on-site bioreactor en afgegeven in een nieuw percolatieveld en een tuin.

Bezoekerscentrum Botanische Tuin VanDusen

parametrische technieken om de kromming en lay-out te optimaliseren. Dit model werd vervolgens door de bouwkundig ingenieurs gebruikt om tot het structurele ontwerp te komen en doorgestuurd naar de constructeurs om de meest efficiënte manier te bepalen om elk segment te panelliseren. De uiteindelijke structuur maakt gebruik van een gelijmd gelamineerd houten paal-en-balksamenstel om de complexe rondingen aan de randen van elk paneel te ondersteunen.

Bezoekerscentrum Botanische Tuin VanDusen

 

[top]

gaan hier ga naar de site quais so os generico do viagra viagra new haven go koop clomid nz ga naar link romeo and juliet essay violence https://climbingguidesinstitute.org/8404-scan-my-essay-online/ invoeren literary thesis worksheet optometrie essay premarin farm photo zie url viagra prescription ireland he probado cialis critical thinking styles essay gaan hier https://mnscha.org/advised/koreccy-herbal-viagra/38/ formatting essays apa reflecterend essay over mijn schrijven 1984 essays alienation essay rubric for middle school newspaper article writing jobs things fall apart tragic hero essay essay about progressivism go https://www.arohaphilanthropies.org/heal/levitra-beaver-valley/96/ essay on my best friend for adults nebesa valery meladze viagra https://eagfwc.org/men/nolvadex-extreme-peptides/100/ ethyl 3-oxo-3-phenylpropanoate essay ONDERZOEK NU

We kijken er altijd naar uit van u te horen!
Neem contact met ons op en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.